Ať žije byrokracie. Dneska jsme začali vybíhat nový občanky, řidičáky a ostatní papíry co člověk "potřebuje" k životu. A přihlásit obě auta do PB. A to by nebylo aby všechno proběhlo na první pokus a bez nervů.
Na občankách celkem pohoda. Nechtěli žádnou žádost vyplňovat, vyfotili si naše xifty a po 3 nedělích si jí máme vyzvednout.

milá pani, akorát nechápu co jim trvá 3 neděle když minule mi jí dělali na počkání. (Stejně jsem zastánce komár stylu - mít jednu papírovou knížečku a dopisovat tam změny všeho).
Pak jdem na řidičáky. Fronta taky žádná. Žádost sice potřeba nebyla ale tam už nefotěj. Podotýkam že to je stejnej úřad (ale jinej odbor) o patro níž ve stejný budově. Takže hurá do města k foťákovi pro fotky a nazpátek na úřad. Zase celkem milá pani a bylo to i rychlý a za 14 dní budou k vyzvednutí. Zase nechápu co na tom tak dlouho trvá a když už teda, proč je jiná doba na řidičák a jiná na občanku

?
No a nakonec přepsat obě auta. (okýnko vedle) Taky bez front tak si beru čekací lístek, žádost ze stolu a už je "na mě řada". Baba za přepážkou na mě čumí celou dobu a hned mi dala sodu že ještě nemam vyplněný žádosti na obě auta a každý že bude na jiný pořadový číslo (asi aby vykázala víc činností). Vyplnim Sparka, bába mě pošle o patro výš s papírem do pokladny zaplatit 50 Kč.

, ptam se, jestli nemůžu zaplatit hned i za druhý auto. Prej ne, na to dostanu u okýnka další papír. Tak jo, Spark přihlášenej, baba mi dá papír na pokladnu s Nubirou a patlá se v tom. Já se zase proběh k pokladně. A baba u okýnka mi pak hlásí že mi Nubiru nepřihlásí že nemam přílohu k techničáku o montáži LPG.

moje blbost asi to má u velkýho TP bejt pořád. Akorát jsem nepochopil na co to potřebuje (údajně jí chybí nějaký údaje o hmotnostech či co). Auto bylo v roce 2003 přihlášený jako nový v PB i s LPG (možná i u týhle vyzobaný slunečnice), pak jsem se přestěhoval a přihlásil auto v roce 2005 do Berouna (tutově jsem s sebou přílohu nebra)l a najednou je to nazpátek do PB problém. Při tom vidim ve velkym TP že na konci je adresa bydliště majitele PB, zápis o stěhování do Berouna na dalšim řádku a očekával bych že ona dopíše další řádek se stěhovánim do PB. Tak holt až v úterý... Ale zanadávat jsem si musel

Pochválit musim pani na poště, úprava 2 SIPO inkas bla za 5 minut a skoro jsem nestačil kejvat.
Vodafone jsou taky borci. Mam paušál ale bez znalosti PINu do samoobsluhy se mnou na pobočce nezmůžou nic

A sám si v samoobsluze ani přes operátora adresu bydliště nepřenastavim.
Zlatá Airbank a její skenování občanek v bankovnictví.
Pojistky u Generali taky paráda. Pán na pobočce mě (a sebe) nechtěl zdržovat patlánim se v jejich programech, vytisk 5x (mam 5 pojistek) papír že žádam o změnu adresy v pojistce číslo XY, 5x podpis, pošlou to na ústředí a ať to zaříděj tam. Taky otázka 5 minut.
Česká pojišťovna nepřekvapila. Pani se začala patlat v jejich "systému" (rozuměj programu). Jééé ono to v tom změnit nejde. Dam vám tam novou korespondenční adresu a snad se změní adresa bydliště i u dcery a manželky (mam je pojištěný obě ve smlouvě kde můžou měnit prej jenom údaje o mě kdo to jenom platí a pojištěnej v tom neni....). Tak uvidim za měsíc online kam se to pohlo.
Zítra razíme do spořky, tam se musim obrnit trpělivostí a tlumit svojí averzi k nim.